Returnarea produselor energetice pentru reciclare – speță utila ANAF

0
321

Intrebare – Produsele energetice degradate calitativ deţinute într-un antrepozit fiscal de depozitare pot să fie returnate in antrepozitul fiscal de productie pentru reciclare ?

Raspuns – prevederile din Codul fiscal nu interzic reciclarea în antrepozitul de producţie a produselor energetice degradate calitativ, indiferent dacă acestea au fost eliberate în consum sau dacă sunt deţinute într-un antrepozit fiscal de depozitare, în regim suspensiv de accize.

Astfel, operatorul economic are dreptul de a recicla produsele energetice degradate calitativ pentru a le aduce în parametrii corespunzători care să permită comercializarea acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Operatorul economic are obligatia de a anunța în scris autoritatea vamală teritorială despre intenția de a returna produsele energetice în antrepozitul fiscal de productie, cu cel puțin 2 zile lucrătoare înainte de efectuarea returului, menționând cauzele, cantitățile de produse energetice care fac obiectul returului, data și locul/locurile de unde urmează să fie retrase produsele respective, precum și procedura care urmează a fi aplicată produselor care fac obiectul reciclarii.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 400 al. 1
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul 119 al. 2 si 3

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 09.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentATENȚIE – site-ul ANAF este indisponibil în acest week-end (oficial)
Articolul următorBursele, indemnizațiile pentru copii, etc. – neimpozitate în niciuna din variantele noului concept de „impozit anual global”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.