Cum completezi noul D 010 – cu datele PJ/PF care asigură organizarea și conducerea contabilității

1
355

Avand in vedere aparitia Ordinului Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1382 din 27.04.2017text integral aici – in Monitorul Oficial nr. 342 din 10.05.2017 , va supunem atentiei modul de completare a noului D 010 – cu datele PJ/PF care asigură organizarea și conducerea contabilității.

Mai intai de toate – se completeaza sectiunea „IV. ALTE DATE PRIVIND CONTRIBUABILUL”, punctul 7 (la inceputul paginii cu nr. 2) – mai exact se bifeaza optiunea corespunzatoare, dupa care (la finalul formularului):

1. Coloana „Denumire/Nume, prenume persoană autorizată potrivit legii, membră a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România” se completează:

– cu denumirea persoanei juridice
sau
– cu numele și prenumele persoanei fizice,

după caz, care asigură organizarea și conducerea contabilității conform prevederilor art. 10 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

UPDATE (DESCARCARE GRATUITA) – Declarația 010 – model editabil în format Excel (valabil din 10.05.2017), cu date despre cine ține contabilitatea – click aici

2. Coloana „Cod de identificare fiscală (CIF/CNP)” se completează cu:

– codul de înregistrare fiscală acordat la înregistrarea fiscală, înscris în certificatul de înregistrare fiscală (în cazul persoanei juridice)
sau
– codul numeric personal, în cazul persoanei fizice

3. Coloana „Număr contract” se completează cu numărul contractului de prestări servicii încheiat în domeniul contabilității .

4. Coloana „Data încheierii contractului de prestări servicii în domeniul contabilității” se completează cu data încheierii contractului.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

5. Coloanele „Dată început contract” și „Dată sfârșit contract” se completează cu data începerii contractului respectiv cu data de sfârșit a contractului.

6. Coloana „Număr autorizație emisă de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România valabilă la data semnării contractului” se completează cu numărul autorizației emisă de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, valabilă la data semnării contractului de prestări servicii încheiat în domeniul contabilității.

la final ne intrebam – ca si atunci cand a aparut proiectul initial – ce face o firma deja existenta, care schimba contabilul? Depune un nou D 010 cu datele noului contabil, sau nu? Practic, nu am vazut inca prevederi in acest sens.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentFormularele 208 și 209 vor fi modificate de ANAF – iată propunerile!
Articolul următorPDF inteligent oficial ANAF generare bilanț la 31.12.2016 – ATENȚIE – actualizare azi 11.05.2017

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.