AcasăNewsANAF modifică procedura de evaluare și valorificare, în regim de urgență, a...

ANAF modifică procedura de evaluare și valorificare, în regim de urgență, a bunurilor perisabile sau supuse degradării

În vederea aplicarii unitare a prevederilor legale în domeniul colectării creanțelor bugetare, ANAF supune dezbaterii publice Proiectul de ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii de evaluare şi valorificare, în regim de urgenţă, a bunurilor perisabile sau supuse degradării, precum şi pentru aprobarea modelelor unor formulare.

Conform normelor legale in vigoare, bunurile perisabile sau supuse degradării, care au fost sechestrate, pot fi vândute în regim de urgenţă. Evaluarea şi valorificarea acestor bunuri se efectuează de către organele fiscale, la preţul pieţei.

Prin prezentul proiect de ordin s-a încercat structurarea activităţilor ce trebuie întreprinse de organele fiscale competente în cazul vânzării în regim de urgență a bunurilor perisabile sau supuse degradării, sechestrate, astfel:

-Dispoziții generale;
-Constituirea Comisiei de valorificare;
-Evaluarea bunurilor perisabile sau supuse degradării;
-Valorificarea bunurilor perisabile sau supuse degradării;
-Atribuțiile Comisiei de valorificare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ţinând cont de dispoziţiile reglementate de Legea nr. 207/2015, prin proiectul de ordin pe care îl supunem dezbaterii publice, s-au elaborat o serie de modele de formulare, astfel încât organele din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să aplice unitar prevederile legale în vigoare în domeniul colectării creanțelor fiscale, cum ar fi:

-Anunţ privind valorificarea bunurilor perisabile sau supuse degradării;
-Proces-verbal privind desfăşurarea şi rezultatul procedurii de valorificare a bunurilor perisabile sau supuse degradării;
-Proces-verbal privind valorificarea bunurilor perisabile sau supuse degradării;
-Proces-verbal de predare primire a bunurilor perisabile sau supuse degradării valorificate.

Sursa – anaf.ro

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!