AcasăReglementari contabileCe se întâmpla cu masurile asiguratorii luate înainte de emiterea titlului de...

Ce se întâmpla cu masurile asiguratorii luate înainte de emiterea titlului de creanța ?

Raspuns – Potrivit Codului de procedura fiscala, in situatia in care masurile asiguratorii au fost luate inainte de emiterea titlului de creanta acestea inceteaza daca titlul de creanta nu a fost emis si comunicat în termen de cel mult 6 luni de la data la care au fost dispuse masurile asiguratorii.

In cazuri exceptionale, acest termen poate fi prelungit pana la un an, de organul fiscal competent, prin decizie. La implinirea termenului de 6 luni sau dupa caz, un an, organul fiscal competent are obligaţia sa emita decizia de ridicare a masurilor asiguratorii, in termen de cel mult doua zile de la implinirea acestuia.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala – Legea nr 207 / 2015 articolul 213 al.7

NOU – OPANAF 2546/2016 – procedura de aplicare a măsurilor asigurătorii de către organele fiscale – click aici

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 15.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!