AcasăTVA - modificari si noutatiRegimul deducerilor TVA - în cazul achizițiilor de know-how

Regimul deducerilor TVA – în cazul achizițiilor de know-how

Intrebare – O persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA care achiziționează know-how-experiență industrială necesară pentru fabricarea unui produs poate să-și exercite dreptul de deducere a taxei aferente achiziției?

Raspuns – Potrivit prevederilor din Codul fiscal, din punct de vedere al TVA, se consideră prestare de servicii orice operațiune care nu constituie livrare de bunuri, asa cum este definita aceasta de Codul fiscal.

Este considerată prestare de serviciu și operațiunea de cesiune a bunurilor necorporale, indiferent dacă acestea fac sau nu obiectul unui drept de proprietate, cum sunt transferul și/sau cesiunea drepturilor de autor, brevetelor, licențelor, mărcilor comerciale și a altor drepturi similare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Conform prevederilor din normele metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, vânzarea de active imobilizate necorporale se consideră prestare de servicii.

Ca atare, persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA care achiziționează know-how-experiență industrială necesară pentru fabricarea unui produs de la o persoană impozabila inregistrată in scopuri de TVA, poate să-și exercite dreptul de deducere a taxei aferente achizitiei, cu condiția ca achiziția să fie destinată operațiunilor sale taxabile și să detina o factura emisa în conformitate cu prevederile Codului fiscal.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 28 alin. (9), art.271 alin. (1), alin. (3) lit.b), art. 297 alin. (1), alin. (4) lit.a),art.299 alin. (1), art.319 alin.(20)
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.8 alin. (1) pct.67 alin.(1) pct.69 alin.(1)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 12.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!