AcasăNewsInspectorii ANTIFRAUDA au identificat la o societate obligaţii fiscale datorate bugetului de...

Inspectorii ANTIFRAUDA au identificat la o societate obligaţii fiscale datorate bugetului de stat în sumă de 12.434.954 de lei

În urma verificărilor efectuate de către inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală la o societate comercială, având ca obiect de activitate „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții”, s-a constatat faptul că aceasta a efectuat o serie de tranzacţii aferente unor operațiuni fictive, pentru a putea deduce taxa pe valoarea adaugată și alte cheltuieli la calculul profitului impozabil.

Prin intermediul a patru societăți înregistrate în România, cu un comportament fiscal neconform şi caracteristici specifice societăţilor de tip „fantomă” societatea a generat operațiuni comerciale de achiziţie, relevate în facturile fiscale înregistrate în evidenţa contabilă, precum și în declaraţiile fiscale depuse. În urma verificarilor la cele patru societăți au fost constatate următoarele:

– nu desfășoară activitate la sediile sociale / domiciliile fiscale declarate, fiind inactivate urmare verificărilor efectuate de către inspectorii antifraudă;
– nu au sedii secundare/puncte de lucru declarate în care să desfășoare activitate;
– administratorii/asociații societăților nu figurează cu venituri/angajaţi la nicio entitate juridică, conform bazelor de date ANAF;
– nu au achiziţii care să justifice livrările ulterioare;
– nu deţin personal angajat care să coordoneze activitatea acestora (vânzări, logistică, management) şi nu deţin autovehicule;
– în scopul creării unei aparenţe de legalitate, în declaraţiile recapitulative şi deconturile depuse de societăţile partenere sunt înscrise valori (achiziţii, livrări, TVA colectată, TVA deductibilă etc.) cu scopul sustragerii de la obligaţiile bugetare de plată.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

De asemenea, societatea verificată a emis şi înregistrat în evidenţa contabilă facturi de vânzare către o societate comercială înregistrată în Ungaria, administrată de o persoană de naţionalitate română, cu scopul disimulării operaţiunilor de achiziţie înregistrate iniţial.

Majoritatea sumelor plătite de societatea verificată în contul operaţiunilor fictive au fost ridicate în numerar de alte persoane decât asociaţii/administratorii societăţilor partenere, aspecte care constituie indicii temeinice privind operaţionalizarea unui circuit de spălare a fondurilor ilicite astfel obţinute.

Ansamblul datelor şi informaţiilor acumulate pe parcursul controlului antifraudă a dus la concluzia că administratorul societății verificate, în conivență cu reprezentanţii / asociaţii / administratorii societăţilor partenere şi cu persoanele care au retras în numerar o mare parte a sumelor plătite de societatea verificată (peste 12.000.000 lei, în perioada 2014-2016) în contul operaţiunilor fictive, au acţionat, în mod sistematic, sub coordonarea primului menţionat.

Acţiunea a fost efectuată în sprijinul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind estimate de către inspectorii antifraudă obligaţii fiscale datorate bugetului de stat de către societatea verificată în sumă de 12.434.954 lei, din care 9.663.575 lei reprezentând taxa pe valoare adaugată ce a fost dedusă in mod nelegal şi cheltuieli cărora le corespunde un impozit pe profit aferent în sumă de 2.771.379 lei.

Sursa – ANAF – SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!