AcasăDeclaratii anualeCalcul trimestrial al creditului fiscal (cod fiscal-impozit pe profit 2016-profit reinvestit) -...

Calcul trimestrial al creditului fiscal (cod fiscal-impozit pe profit 2016-profit reinvestit) – info

Principala modificare adusă Codului Fiscal prin Legea 227/2015, incepând cu 1 ianuarie 2016 este calcul trimestrial al facilității fiscale.

Astfel, valoarea creditului fiscal se calculează trimestrial iar pentru investițiile efectuate in trimestrele anterioare in care inregistrează pierdere nu se mai recalculează valoarea impozitului pe profit reinvestit anual la fel ca in 2015 .

Temei legal valabil incepând cu 1 ianuarie 2016 – Legea 227/2015 privind Codul Fiscal

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ART. 22 – Scutirea de impozit a profitului reinvestit

(3) Pentru contribuabilii care au obligația de a plăti impozit pe profit trimestrial, în situația în care se efectuează investiții în trimestrele anterioare, din profitul contabil brut cumulat de la începutul anului se scade suma profitului investit anterior pentru care s-a aplicat facilitatea. în cazul în care în trimestrul în care se pun în funcțiune activele prevăzute la alin. (1) se înregistrează pierdere contabilă, iar în trimestrul următor sau la sfârșitul anului se înregistrează profit contabil, impozitul pe profit aferent profitului investit nu se recalculează.

Temei legal valabil în perioada 1 iulie – 31 decembrie 201 – Legea 571/2003 privind Codul Fiscal

ART. 19^4 Scutirea de impozit a profitului reinvestit

(4) Pentru contribuabilii care au obligaţia de a plăti impozit pe profit trimestrial, în situaţia în care se efectuează investiţii în trimestrele anterioare, din profitul contabil brut cumulat de la începutul anului se scade suma profitului investit anterior pentru care s-a aplicat facilitatea.

Sursa (cu multumiri) – Ceccar Filiala Suceava

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!