AcasăSituatii financiare anualeBilanț/Situații financiare la 31.12.2016 - aspecte interesante de care trebuie ținut cont...

Bilanț/Situații financiare la 31.12.2016 – aspecte interesante de care trebuie ținut cont la depunere în anul 2017

Depunerea situaţiilor financiare anuale şi a documentelor cerute de lege, precum şi a raportărilor anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice se efectuează astfel:

în format hârtie şi în format electronic (format pdf cu fisier xml atasat, pe suport CD) la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată.
în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro , având ataşatâ o semnătură electronică extinsă.

Erorile contabile constatate după depunerea situaţiilor financiare anuale se corectează la data constatării lor, potrivit reglementărilor contabile emise de instituţiile prevăzute la art. 4 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după caz (Anexa 1 Pct. 1.6(3))

Se interzice depunerea la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice a mai multor seturi de situaţii financiare anuale pentru acelaşi exerciţiu financiar.(art. 36^1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată ).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Nedepunerea situaţiilor financiare anuale, raportărilor contabile şi a declaraţiei de către entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare se sancţionează conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (Anexa 1 Pct. 3.4 Anexa 2 Pct. 3.3).

NOTA REDACTIE – daca nu s-a depus declaratia de inactivitate in termen, recomandam intocmirea bilantului pe balanta existenta, desi compania nu are „miscari” in anul 2016, pentru a evita astfel eventualele amenzi.

Cursul de schimb utilizat in vederea intocmirii situaţiilor financiare anuale pentru anul 2016 este de 4,5411 lei/euro.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

AI NEVOIE DE CEVA PENTRU DOSAR BILANT 31.12.2016 – INCEARCA SECTIUNEA NOASTRA (DEDICATA ACESTUI SUBIECT) – CLICK AICI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!