Venituri realizate din arendare bunuri agricole – răspuns speța ANAF

0
168

Intrebare – Cum se calculează impozitul pentru veniturile din arendă?

Raspuns

Potrivit Codului fiscal, venitul net din arendă se stabileşte la fiecare plată prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.

La acest venit net, plătitorul de venit, adică arendașul, calculează și reține la sursă impozitul pe veniturile din arendă la momentul plăţi, prin aplicarea cotei de 16% .

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 84 alin . (7), (8) şi (9)

Sursa anaf.ro – Speta publicata la data 15.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentFormularul 390 „Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare” – info modificari 2017
Articolul următorRaport administrator pentru bilanț/situații financiare la 31.12.2016 – model cu completări utile, actualizat la 17.03.2017 (editabil)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.