AcasăDeclaratii anualeATENŢIE, data de 31 martie 2017 - termen limită depunere D 010...

ATENŢIE, data de 31 martie 2017 – termen limită depunere D 010 pentru trecere de la profit la micro si pentru aplicare impozit specific

ANAF informează contribuabilii – că 31 martie 2017 este termenul de declarare a menţiunilor, prin formularul 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică” pentru următoarele categorii de contribuabili :

Persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit, care au îndeplinit la 31.12.2016 condițiile prevăzute la art. 47 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal (au realizat venituri care nu au depășit echivalentul în lei a 100.000 euro), care conform art. 55 alin. (2) din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, comunică organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderii.

UPDATE 11.05.2017 (DESCARCARE GRATUITA) – Declarația 010 – model editabil în format Excel (valabil din 10.05.2017), cu date despre cine ține contabilitatea – click aici

– Persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit, care potrivit art. 11 alin. (1) din Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, comunică organelor fiscale competente aplicarea impozitului specific unor activități.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Formularul 010 utilizat este cel prevăzut în Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 511/2017 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.698/2015 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor şi a tipurilor de obligaţii fiscale care formează vectorul fiscal, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 110 din 9 februarie 2017.

Declarația 010 – model editabil nou (conform ANAF), în format Excel – valabil din 09.02.2017 – click aici

Declaraţia se depune direct (reprezentant legal) sau prin împuternicit la registratura organului fiscal competent ori la poştă prin scrisoare recomandată.

Informaţii detaliate se pot obţine de la :
– structurile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul organelor fiscale;
– telefonic la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la nr. 0314039160;
– accesând pagina de Internet, site-ul www.anaf.ro.

Sursa (cu multumiri) – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Galaţi

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura