Tratamentul fiscal al contravalorii transportului – speță oficială ANAF (impozit și CASS)

0
217

Intrebare – Sumele reprezentand contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului decontate de angajator conform prevederilor din contractul de munca sunt venituri impozabile pentru salariat?

Raspuns :

– Conform Codului fiscal, nu este venit impozabil, în întelesul impozitului pe venit contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului decontată de angajator conform prevederilor din contractul de munca.

– Potrivit Codului fiscal, nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate sumele reprezentând contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, decontate angajatilor proprii de angajator conform prevederilor din contractul de muncă.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 76 alin.(4) lit a)
– Legea nr 227 / 2015 articolul 157 alin.(2) , 142 lit b)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 13.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentDeclarații fiscale cu termen limită de depunere la ANAF în luna martie 2017 (foarte util)
Articolul următorPlanul de Conturi valabil la data de 01.03.2017 – descărcare gratuita (fișier editabil)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.