Afișe obligatorii comercianți/prestatori servicii/etc. – ce trebuie să se afișeze la orice magazin/punct de lucru (2017)

6
4922

Avand in vedere ca incepand cu 01 ianuarie 2017 a aparut o serie noua de modificari, va informam ca in fiecare magazin, punct desfacere, punct prezentare, etc. – este necesara afisarea următoarelor:

– Copie CUI
– Aceasta unitate este dotata cu casa de marcat fiscala conform Legii 116/2004, OUG 28/1999. Va rugam solicitati si pastrati bonul fiscal!
– Aceasta unitate practica un adaos comercial ce se incadreaza intre: 0% – … %
– Copie extras ONRC cu punctul de lucru (unde este cazul)
Anunțul de atenționare a clienților referitor la obligația de respectare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale – MODEL AICI. ATENTIE MARE LA PARTICULARITATI – DETALII OFICIALEAICI SI AICI.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Placheta ANPC 2015 – conform Ordinul Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 594/15.12.2014 privind modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 72/2010 privind unele măsuri de informare a consumatorilor (publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 937 din 22.12.2014) – MODEL AICI.
– In aceasta unitate fumatul este interzis!
– Interzis accesul cu animale!
– Copie Document de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor pentru unitatile de vanzare cu amanuntul – eliberat de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din judetul respectiv
– Copie dupa procedura de igenizare a magazinului
– Copie declaratii de conformitate

PROPUNERI 2017 – DIN CONSTATARILE DE PANA ACUM:

Anunț „Fumatul Interzis” – conform cu Legea 15/2016 (acum model editabil și cu varianta în engleza) – model aici.
– Autorizatia de functionare – emisa de Primaria de resort
– Polita asigurare si autorizatia (operator, tur-operator, etc) – in cazul agentiilor de turism
– Afiș/Semn prin care se înștiințează clienții că se acordă avans în numerar la terminalele de plată – model aici. ATENȚIE – clienții trebuie înștiințați că se acordă avans în numerar la terminalele de plată (conform Legii 209/2016)detalii aici.

VA RUGAM SA NE COMUNICATI LA COMENTARII DACA AM OMIS CEVA, SAU DACA AM PUS IN PLUS CEVA.

Articolul precedentATENȚIE – maine, 28.02.2017, termen final operare în Revisal a majorării salariului minim începând cu 01.02.2017
Articolul următorEvoluția salariului minim, pe perioada 2000 – 2017 (fișier util cu bază legislativă)

6 COMENTARII

  1. De cand este iar obligatoriu ”Aceasta unitate practica un adaos comercial ce se incadreaza intre: 0% – … %” ? Si baza legala va rog. Multumesc.

  2. De cand este iar obligatoriu ”Aceasta unitate practica un adaos comercial ce se incadreaza intre: 0% – … %” ? Si baza legala va rog. Multumesc.

  3. Trebuie Afisata copie dupa procedura de igienizare indiferent de activitate? stiam ca trebuie sa fie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.