Mediator care este și avocat – datorează contribuții de asigurări sociale (CAS)

1
196

Intrebare – Se datoreaza contributii de asigurari sociale pentru veniturile realizate de un avocat din activitatea de mediator?

Raspuns – Avocaţii au propriul sistem de asigurari sociale.

Potrivit Codului fiscal, persoanele fizice asigurate in sisteme proprii de asigurari sociale, care nu au obligatia asigurarii in sistemul public de pensii potrivit legii, nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile din activitati independente.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ca urmare, avocatul nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile realizate din practicarea profesiei de mediator.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 137 al. 1 lit. b) si art. 150
– Legea nr 51 / 1995 articolul 33 al. 1

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 12.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentModel „Declarație în conformitate cu prevederile art. 30 din Legea contabilității nr. 82/1991” – pentru dosar bilanț 31.12.2016
Articolul următorDeclarațiile 392A şi 392B – fără obligativitate de depunere pentru anumite categorii de contribuabili (precizări noi ANAF)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.