AcasăSituatii financiare anualeNedepunerea la termen a declaraţiei de inactivitate - nivel amenda (plus alte...

Nedepunerea la termen a declaraţiei de inactivitate – nivel amenda (plus alte informații)

Dupa cum stiti, în Monitorul Oficial nr. 86/2017 a fost publicat OMFP nr. 166/2017 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale MFP, precum şi pentru modificarea şi completarea unor reglementări contabile.

Astfel, potrivit acestuia, entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare nu întocmesc situaţii financiare anuale, urmând să depună o declaraţie pe propria răspundere a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

1421327446_Definitivarea impozitului pe profit 2014 (14.01 DETALII TERMEN EXACT AICI – Declarația de inactivitate – ce termen de depunere avem în anul 2017 (pentru raportare an 2016)click aici

1421327446_Definitivarea impozitului pe profit 2014 (14.01 Nedepunerea la termen a declaraţiei de inactivitate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 200 lei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Declaraţia de inactivitate se depune in format electronic, folosind versiunea valabila pentru exercitiul financiar 2016 – PDF INTELIGENT AICI. In vederea depunerii acestei declaraţii in formă electronică, având ataşată o semnătură electronică extinsă, sau numai in format hârtie şi in format electronic, entităţile vor folosi programul de asistenţă pus la dispoziţie gratuit de către MFP pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Această declaraţie de inactivitate va cuprinde toate datele de identificare a entităţii, respectiv:

– denumirea completă (conform certificatului de înmatriculare);
– adresa şi numărul de telefon;
– numărul de înregistrare la registrul comerţului;
– codul unic de înregistrare;
– capitalul social.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman

15 COMENTARII

  1. […] – Termen depunere bilanț la 31.12.2016 – în anul fiscal 2017 (situații financiare/raportări contabile) – info – click aici – Declarația de inactivitate – ce termen de depunere avem în anul 2017 (pentru raportare an 2016) – click aici – Nivelul sancțiunilor/amenzilor în 2017 – pentru neîntocmirea, nesemnarea şi nedepunerea în termenul legal a bilanțului anual la 31.12.2016 – click aici – Lista codurilor pentru situații financiare și raportări contabile (la 31.12.2016) – click aici – Adresă de înaintare, pentru depunere bilanț la 31.12.2016, la ghișeu în anul 2017 – model util – click aici – Nedepunerea la termen a declaraţiei de inactivitate – nivel amenda (plus alte informații) – click aici […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!