AcasăDeclaratii anualeCine are obligația să completeze și să depună formularul 205 în anul...

Cine are obligația să completeze și să depună formularul 205 în anul 2017 ?

ANAF informează contribuabilii că 28 februarie 2017 este termenul limităcum am spus si aicide depunere a formularului 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”.

Formularul 205 utilizat pentru declararea veniturilor realizate incepând cu 1 ianuarie 2016, este cel prevăzut în Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3695 din 2016 pentru aprobarea formularelor privind definitivarea impozitului anual pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1068 din 30 decembrie 2016.

ATENȚIE – plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor nu mai depun “Declarația 205” în 2017 (pentru venituri 2016) – CLICK AICI

Declaraţia se completează şi se depune de către plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru următoarele tipuri de venituri:

● venituri din dividende;
● venituri din dobânzi;
● venituri din lichidarea unei persoane juridice;
● venituri din premii;
● venituri din jocuri de noroc cu impunere finală;
● venituri din alte surse.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

De asemenea, declaraţia se depune şi de organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societăţile de administrare a investiţiilor/societăţile de investiţii autoadministrată, pentru următoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare:

● câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
● venituri din jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker.

În cazul în care, în cursul anului, la nivelul aceluiaşi plătitor, au fost efectuate plăţi privind mai multe tipuri de venituri, se completează un singur formular. Pentru fiecare tip de venit plătit se generează, în acelaşi formular, câte un tabel, înscriindu-se datele corespunzătoare pe beneficiari de venit, aferente anului de raportare.

Modul de completare – Declaraţia se completează cu ajutorul programului de asistenţă – download aici – care este pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu respectarea structurii de date (fişier XML).

Sursa (cu multumiri) – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Galaţi

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!