AcasăCodul munciiComunicat ITM - atenție la modificarea salariului minim brut pe ţară garantat...

Comunicat ITM – atenție la modificarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată (începând cu 01.02.2017)

Inspectoratele Teritoriale de Muncă aduc la cunoştinţă angajatorilor cât şi angajaţilor faptul că, prin H.G. nr.1 din 06 ianuarie 2017, începând cu data de 1 februarie 2017, se modifică salariul minim brut pe ţară garantat în plată la 1.450 lei pe lună .

Angajatorilor le revine obligaţia:

emiterii unei decizii colective, salatiatii primind doar o comunicare cu privire la modificarea/majorarea salariului – in cazul salariului minim brut pe tara. Angajatorilor le revine obligatia de a transmite în aplicaţia electronică constituită la nivel naţional (REVISAL) această modificare, inainte de data stabilita pentru majorare (curent – 01.02.2017), sau până cel târziu în ziua anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare (n.r.).

Decizie colectivă majorare salariu minim angajați – începând cu 01.02.2017 (model cu anexă semnături) – click aici

întocmirii actului adiţional de modificare a salariului la contractul individual de muncă. Actul aditional se aplica in cazul angajatorilor care au CCM, deoarece aceste situatii (modificari/majorari de salarii) se stabilesc de comun acord intre parti. Angajatorilor le revine obligatia de a transmite în aplicaţia electronică constituită la nivel naţional (REVISAL) această modificare până cel târziu în ziua anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Stabilirea de salarii de bază sub nivelul celui minim brut pe ţară pentru personalul încadrat în baza contractului individual de muncă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 la 2.000 lei pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menţionat în prezenta hotărâre de guvern, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.

Sursa (cu multumiri pentru precizarile suplimentare) – ITM Caras Severin

4 COMENTARII

  1. Care este termenul pentru transmiterea Revisalului in cazul intocmirii deciziei colective? H.G. 500 prevede la art. 4 (2):
    (…) Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
    Decizia trebuie sa fie obligatoriu cu 31.01.2017? Sau poate fi si cu 01.02.2017?
    Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!