Anunț important ANAF cu privire la dividende – termen 25.01.2017

1
204

ANAF informeaza ca, data de 25 IANUARIE 2017, este termenul limită de plată şi de declarare al impozitului pe dividende, în următoarele situaţii :

– în cazul dividendelor distribuite în anul 2016 şi care nu au fost plătite acţionarilor/asociaţilor persoane juridice până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale.

Aceste prevederi nu se aplică pentru dividendele distribuite şi neplătite până la sfârşitul anului 2016, dacă în ultima zi a anului calendaristic persoana juridică română care primeşte dividendele deţine, la data plăţii dividendelor, minimum 10% din titlurile de participare ale celeilalte persoane juridice, pe o perioadă de un an împlinit până la data plăţii acestora inclusiv.

Baza legala – Art. 43 alin. (3) şi (4) din Codul fiscal

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– în cazul dividendelor/câştigurilor obţinute ca urmare a deţinerii de titluri de participare, distribuite în anul 2016, dar care nu au fost plătite acţionarilor/asociaţilor/investitorilor persoane fizice până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale. Impozitul datorat se virează integral la bugetul de stat.

Baza legala – Art. 97 alin. (7) din Codul fiscal

NU UITATI SA sustineti blogul nostru ACCESAND RECLAMELE POSTATE PE ACESTA – PENTRU CUMPARATURI SAU ALTE INTERESE. MULTUMIM PENTRU AJUTOR.

Declararea impozitului pe dividende astfel plătit de face prin depunerea la organul fiscal competent a formularului 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” prin completarea corespunzătoare fie :

– a rândului 4 „Impozit pe dividende distribuite/plătite persoanelor juridice”
– a rândului 6 „Impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice”

Sursa (cu multumiri de la noi) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş

Articolul precedentProiectul Legii prevenției și Formularul 088 – azi, 12.01.2017, pe masa Guvernului
Articolul următorPrincipiile și mecanismul de funcționare care vor sta la baza proiectului Legii prevenției – oficial

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.