Declararea operațiunilor scutite de taxă în Declarația/Formularul 394 – răspuns oficial ANAF

0
272

Intrebare – in Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA (formular 394) se declară şi achizitiile din operatiuni scutite de taxa pe valoare adaugata?

Raspuns Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA (formular 394) se completeaza si se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, care realizeaza achizitii de bunuri sau servicii taxabile pentru care locul livrarii/prestarii este în Romania, inclusiv achizitiile pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, indiferent de data la care intervine exigibilitatea taxei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Codul fiscal, reglementeaza faptul ca operatiunile impozabile sunt operatiunile taxabile, operatiunile scutite de taxa cu drept de deducere, operatiunile scutite de taxa fara drept de deducere, importurile si achizitiile intracomunitare, scutite de taxa si operatiunile scutite fara drept de deducere efectuate de intreprinderile mici.

Prin ordin al presedintelui A.N.A.F. s-a instituit obligatia de a se declara in formularul 394 numai achizitiile efectuate pentru operatiuni taxabile.

Ca atare, achizitiile din operatiuni scutite nu se declara in formularul 394.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 268 al. 9 lit. a) – e)
– Ordinul preşedintelui ANAF nr 3769 / 2015 articolul 10 lit. b) şi Anexa 2 pct. 1 lit. b

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 21.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.