Registrul general de evidență a salariaților – cine are obligația înființării, cine are obligaţia de completare şi transmitere, cum se obține parola de transmitere on-line

0
164

Fiecare angajator legal înfiinţat pe teritoriul României; angajatorii care au înfiinţat sucursale, agenţii, reprezentanţe sau alte asemenea unităţi fără personalitate juridică, cărora le-au delegat competenţa încadrării personalului prin încheierea de contracte individuale de muncă pot delega acestora şi competenţa înfiinţării registrului; misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale altor state în România, respectiv, după caz, institutele culturale şi reprezentanţele comerciale şi economice ale altor state în România, pentru personalul angajat local care are cetăţenia română sau reşedinţa permanentă în România.

Obligaţia de completare şi transmitere a registrului general de evidenţă a salariaţilor

Una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă de către angajator. Prestatori înregistraţi la inspectoratele teritoriale de muncă, care îşi desfăşoară activitatea în condiţiile prevederilor legale în vigoare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Parola de transmitere on-line a registrului general de evidență a salariaților

Parola de transmitere on-line a registrului general de evidență a salariaților se obține, astfel:

– de către angajatori se face la sediul ITM în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul,
– de către unitățile fără personalitate juridică ale angajatorilor (sucursale, agenții, etc.) se face la sediul ITM în a cărui rază teritorială acestea îşi desfăşoară activitatea.
– este condiționată din motive juridice și tehnice de transmiterea registrului conform HG nr. 500/2011. Această transmitere a registrului trebuie să fie prealabilă solicitării parolei, putând fi urmată imediat, cu ocazia aceleiaşi prezențe la sediul ITM, de solicitarea și obținerea parolei pentru transmiterea on‐line a registrului.

Sursa – mmuncii.ro

Articolul precedentM500 – formular aferent procedurii de transmitere a datelor în registrul public (PDF inteligent oficial)
Articolul următorStudiu comparativ Cod Fiscal – modificări aduse prin O.U.G. nr. 84/2016 (modificări după 01.01.2017 comparativ cu cele existente)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.