Tratamentul fiscal al contravalorii serviciilor turistice (acordate de angajatori angajaților proprii) – precizări ANAF

0
203

Intrebare – Sumele reprezentând contravaloarea serviciilor turistice acordate de angajatori angajaților proprii în baza contractului de muncă sunt impozabile?

Raspuns – Conform Codului fiscal, nu sunt venituri impozabile, în înţelesul impozitului pe venit, contravaloarea serviciilor turistice acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.

Conform Codului fiscal, nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale contravaloarea serviciilor turistice, acordate de angajator pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 76 alin .(4) lit,. a)
Legea nr 227 / 2015 articolul 142 lit b

UTIL – Cheltuieli decontate salariaților de către angajator conform contractului colectiv de munca – speța oficiala ANAF – click aici

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 30.08.2016 si 12.09.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentMFP dorește eliminarea obligației de înregistrare în ROI, suspendarea până la data de 31 decembrie 2019 a obligației depunerii D 392A, D 392B și a D 393, plus alte măsuri pe TVA
Articolul următorNoua procedură de aplicare a măsurilor asigurătorii – informare de presă ANAF

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.