AcasăReglementari contabileTratamentul fiscal al primelor de asigurare voluntară de sănătate - info 2016

Tratamentul fiscal al primelor de asigurare voluntară de sănătate – info 2016

Intrebare – Contravaloarea primelor de asigurare voluntară de sănătate suportate de angajator pentru angajaţii proprii, în limita a 400 euro anual pentru fiecare persoană este impozabilă?

Raspuns :

– Potrivit Codului fiscal, nu sunt impozabile în înţelesul impozitului pe venit, primele de asigurare voluntară de sănătate conform Legii nr. 95/2006, republicată, suportate de angajator pentru angajaţii proprii, în limita a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

– Potrivit Codului fiscal, nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale, primele de asigurare voluntară de sănătate conform Legii nr. 95/2006, republicată, suportate de angajator pentru angajaţii proprii, în limita a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 76 alin (4) lit.t
– Legea nr 227 / 2015 articolul 142 lit.s) pct.6

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 14.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!