O persoana juridica poate sa vândă un AMEF de la un punct de lucru pe care îl închide?

0
167

Raspuns – Potrivit Normelor metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 28/1999, utilizatorii pot vinde aparatele de marcat electronice fiscale achizitionate numai distribuitorilor autorizati sau unitatilor acreditate de acestia, de la care au cumparat aparatele respective, prevederi aplicabile si în cazul încetarii activitatii utilizatorului în conditiile legii.

In cazul încetarii activitatilor de livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie, respectiv inchiderea punctului de lucru şi instrainarea aparatului, utilizatorii vor solicita în scris organului fiscal anularea numarului de ordine atribuit din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate, anexand la cerere documente probatoare ale motivelor încetarii activitatii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 4
Hotararea guvernului nr 479 / 2003 articolul 60. 62, 68, 116

ALTE RESURSE UTILE PE SUBIECT – Înlocuire AMEF a distribuitorilor autorizați / a unităților acreditate – oficial ANAF – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 27.05.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentPrejudicii de 131 milioane de lei în domeniul achizițiilor intracomunitare de mașini second-hand – comunicat DGAF
Articolul următorDeclarația 394 – modificare nouă a PDF-ului inteligent oficial (versiunea 3.0.9)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.