Impozit pe profitul reinvestit în cazul programelor informatice – oficial ANAF

1
172

Intrebare – Scutirea de impozit pe profitul reinvestit se aplică la o societate, care in anul 2016 reinvesteste profitul in producerea sau achizitia de programe informatice ?

Raspuns – Potrivit Codului fiscal, profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice şi echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare, precum şi în programe informatice, produse şi/sau achiziţionate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, şi puse în funcţiune, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice, este scutit de impozit.

Conform pct. 11 din Normele metodologice date in aplicarea Titlului II din Codul fiscal, pentru profitul investit în calculatoare electronice și echipamente periferice, mașini și aparate de casă, de control și de facturare, precum și în programe informatice, scutirea de impozit se aplică pentru cele produse și/sau achiziționate și puse în funcțiune în anul 2016.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Fata de cele de mai sus, pentru profitul reinvestit pentru producerea sau achizitionarea de programe informatice puse în funcțiune în anul 2016 o societate poate beneficia de scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 22 alin. (1)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 11

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 14.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.