Lupta cu mica evaziune – scopul ANAF în monitorizarea tranzacțiilor și a fluxurilor de bani utilizați pentru plata bunurilor sau serviciilor achiziționate

0
178

Potrivit paginii oficiale de Facebook a ANAF – avand in vedere „valurile” de ieri (link) – scopul proiectului aflat în dezbatere publicã privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale este acela de a permite ANAF monitorizarea tranzacțiilor și a fluxurilor de bani utilizați pentru plata bunurilor sau serviciilor achiziționate.

Având în vedere inexistența vreunui interes instituțional vizavi de datele personale, în proiect se va înlocui solicitarea de raportare a unor informații precum codul de autorizare a plãții, numãrul de card sau detaliile privind identitatea deținãtorului unui card, cu solicitarea comunicãrii detaliilor (datã, valoare și cont) tranzacțiilor realizate prin intermediul POS.

ANAF este operator de date cu caracter personal înregistrat cu numãrul 759.

13717236_1657281047924542_6890505911976044539_o

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Potrivit MFP (pagina Facebook) – În urma unui proces transparent de dezbatere publică și a întâlnirilor cu mediul privat, MFP împreună cu ANAF au decis înlocuirea solicitării de raportare a unor informații precum codul de autorizare a plății, numărul de card sau detaliile privind identitatea deținătorului unui card, cu solicitarea comunicării detaliilor (dată, valoare și cont) tranzacțiilor realizate prin intermediul POS.

Articolul precedentÎnregistrarea în scopuri de TVA – asociație în participațiune (speță ANAF)
Articolul următorOPANAF 2264/2016 – amânare aplicare noul D 394 începând cu 01.10.2016 (ATENȚIE)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.