Este obligatorie emiterea de bonuri fiscale clientilor de catre operatorii economici care utilizează echipamente pentru agrement, din parcurile de distracţii ?

0
186

Potrivit dispoziţiilor art.1 alin.(1) şi (2) din O.U.G. nr. 28/1999 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cârdurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor, cu excepţiile prevăzute la art. 2, iar la solicitarea acestora vor elibera şi factura, în condiţiile legii.

Conform art.2 lit.d) din O.U.G. nr. 28/1999 se exceptează de la obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale activităţile pentru care încasările se realizează pe bază de bonuri cu valoare fixă tipărite conform legii – bilete de acces la spectacole, muzee, expoziţii, târguri şi oboare, grădini zoologice şi grădini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc şi altele similare;

Din conţinutul literei d) a art. 2 menţionat anterior, rezultă că activităţile operatorilor economici utilizatori de echipamente pentru agrement nu pot fi încadrate în categoria celor pentru care pot fi emise bonuri cu valoare fixă, neputând fi asimilate biletelor de acces sau altor activităţi similare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Având în vedere cele de mai sus, pentru încasarea de la populaţie a contravalorii serviciilor prestate de utilizatorii de echipamente pentru agrement din parcurile de distracţii, există obligaţia emiterii bonurilor fiscale, potrivit dispoziţiilor O.U.G. nr.28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Baza legala – Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul art. 2 lit. d)

Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

Sursa – anaf.ro (Speta publicata la data 26.10.2015)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.