AcasăReglementari contabileCe se intelege prin livrări de bunuri efectuate întâmplator către persoane fizice...

Ce se intelege prin livrări de bunuri efectuate întâmplator către persoane fizice efectuate de către agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul ?

Potrivit prevederilor art.4 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, republicată, cu modificările ulterioare, prin livrări de bunuri cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie se înţelege acele activităţi desfăşurate cu caracter permanent.

Nu intră în această categorie eventualele livrări de bunuri şi prestări de servicii direct către persoane fizice efectuate întâmplător de către agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul.

Referitor la caracterul “întâmplător” al livrărilor de bunuri direct către persoane fizice, prin dispoziţiile art.4 menţionat anterior, legiuitorul a avut în vedere numai acele activităţi desfăşurate ocazional, cum ar fi: livrările de bunuri efectuate de persoane juridice române şi străine, alţii decât comercianţii cu amănuntul, în cadrul festivalurilor, târgurilor, saloanelor sau a altor manifestări expoziţionale, cu durată limitată, precum şi livrările de bunuri către angajaţii proprii – pentru consumul personal al acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala – Hotararea guvernului nr 479 / 2003

Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

Sursa – anaf.ro (Speta publicata la data 26.10.2015)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!