AcasăReglementari contabileSe poate înființa un alt ghișeu, fata de cel existent, în cadrul...

Se poate înființa un alt ghișeu, fata de cel existent, în cadrul aceluiași spațiu al unui punct de schimb valutar?

La art. 11 din Anexa 2, Partea I, Capitolul V din Ordinul viceprim-ministrului, ministrului finanţelor publice nr. 664/2012 privind autorizarea şi/sau înregistrarea entităţilor care desfăşoară activităţi de schimb valutar pe teritoriul României, altele decât cele care fac obiectul supravegherii Băncii Naţionale a României, se precizeaza:

(1) În situatia in care entitatile infiinteaza mai multe puncte de schimb valutar la aceeasi adresa, cererea de inregistrare a codului statistic se va face pentru fiecare punct de schimb valutar in parte, cu specificarea amplasarii in spatiul respectiv (fata de anumite repere fixe).

(2) În situatia in care entitatile infiinteaza mai multe puncte de schimb valutar la aceeasi adresa, acestea nu pot fi inregistrate in aceeasi locatie.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

In ceea ce priveste numarul de ghiseee care pot functiona in cadrul aceluiasi punct de schimb valutar, acesta nu este restrictionat, potrivit legislatiei in vigoare, atata timp cat acestea apartin aceleiasi entitati care detine autorizatie si cod statistic emise de Ministerul Finantelor Publice si sunt dotate cu aparte de marcat electronice fiscale in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru fiecare punct de schimb valutar se atribuie un singur cod statistic indiferent de numarul de ghisee existente in cadrul acestuia.

Baza legala – Ordinul ministrului finantelor publice nr 664 / 2012 articolul 11

Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

Sursa – anaf.ro (Speta publicata la data 9.06.2015)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!