Cum poate o persoană juridica sa încaseze cu numerar de la o persoană fizică contravaloarea unui bun livrat sau a unui serviciu prestat a cărui valoare este mai mare de 10.000 lei ?

0
211

La art. 4 alin.(1) si alin.(2) din Legea nr.70/2015 se prevede:

(1) Operatiunile de încasãri în numerar efectuate de persoanele prevãzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creante, primiri de împrumuturi sau alte finantãri, precum si contravaloarea unor livrãri de bunuri sau a unor prestãri de servicii se efectueazã în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoanã.

UTIL – Operaţiuni de încasări şi plăţi în numerar – prevederi art. 4 alin. (1) din Legea nr. 70/2015 (firma organizare evenimente) – oficial – click aici

(2) Sunt interzise încasãrile fragmentate de la o persoanã, pentru operatiunile de încasãri în numerar prevãzute la alin. (1), cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum si fragmentarea tranzacþiilor reprezentând cesiuni de creante, primiri de împrumuturi sau alte finantãri, respectiv fragmentarea unei livrãri de bunuri sau a unei prestãri de servicii, cu valoare mai mare de 10.000 lei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Fatã de cele de mai sus, în cazul unei persoane juridice care a livrat bunuri/prestat un serviciu cãtre o persoanã fizicã iar contravaloarea este mai mare de 10.000 lei, pentru a se încadra în dispozitiile art.4 alin.(1) și alin.(2) din Legea nr.70/2015, persoana juridicã va încasa în numerar doar suma de 10.000 lei, pentru care va emite bon fiscal, iar diferența va fi încasatã prin bancã.

De asemenea, exista posibilitatea ca sa fie incasata suma de 10.000 lei in numerar iar diferenta sa fie incasata cu cardul bancar, caz în care bonul fiscal va fi emis pentru întreaga sumã.

Baza legala – Legea nr 70 / 2015 articolul art.4 alin.(1) și alin.(2)

Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

UTIL – În Registrul-Jurnal de încasări şi plăţi se înregistrează de către o persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA încasările, inclusiv cu TVA? – click aici

Sursa – anaf.ro (Speta publicata la data 26.10.2015)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.