AcasăCodul munciiProgram nou REVISAL – versiunea 6.0.4 – începând cu 17.04.2016 - ATENȚIE

Program nou REVISAL – versiunea 6.0.4 – începând cu 17.04.2016 – ATENȚIE

Începând cu data de 17 aprilie 2016, Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor o versiune actualizată a portalului pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic conform prevederilor HG nr. 1.105 prin care sunt modificate prevederile HG nr. 500/2011.

Versiunea actualizată a aplicaţiei Revisal 6.0.4 cuprinde:

UPDATE 04.05.2016 – ATENȚIE – Inspecția Muncii a publicat o versiune nouă a aplicației Revisal (vers. 6.0.5) – CLICK AICI

– Actualizarea nomenclatorului COR – Funcţiile/ocupaţiile contractelor individuale de muncă vor putea fi transmise folosind nomenclatorul COR compatibil ISCO 08, actualizat la nivelul Ordinului de modificare şi completare a Clasificării ocupaţiilor din România – nivel de ocupaţie emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (OMMFPSPV) nr. 2196/05.11.2015. Începând cu versiunea curentă, funcţiile/ocupaţiile contractelor individuale de muncă vor putea fi transmise folosind atât COR compatibil ISCO 08 în conformitate cu prevederile OMMFPS nr. 1832/08.08.2011, cât şi ISCO 08 în conformitate cu prevederile OMMFPS de modificare şi completare a COR nr. 177/07.02.2012, 150/25.01.2013, 2176/14.10.2013, 190/14.02.2014, 433/20.03.2014, 1419/16.07.2014, 123/29.01.2015, 747/25.03.2015, 2196/05.11.2015 până la 1 iulie 2016. Ulterior acestei date, doar COR compatibil ISCO 08, actualizat la nivelul OMMFPSPV nr. 2196/05.11.2015 va fi acceptat pentru transmiterea registrului de salariaţi.

– Actualizarea nomenclatorului SIRUTA – Localităţile corespunzătoare adresei angajatorului şi salariaţilor vor putea fi transmise folosind nomenclatorul SIRUTA, actualizat la nivel de final an 2015. Începând cu versiunea curentă, localităţile corespunzătoare adresei angajatorului şi salariaţilor vor putea fi transmise folosind atât nomenclatorul SIRUTA în versiunea actualizată la nivelul Legii 86/2010, cât şi pe cel adus la zi conform legislaţiei SIRUTA, cu ultima modificare introdusă prin Legea 214/2012 şi actualizat la nivel de final an 2015, corespunzător postării pe site-ul Institutului Naţional de Statistică (INS) a clasificării SIRUTA – versiunea SIRUTA_AN_2015.

– Introducerea posibilităţii de a înregistra un salariat apatrid – Începând cu versiunea curentă, vor putea fi înregistraţi salariaţi apatrizi. Un salariat apatrid poate să fie înregistrat cu drept de şedere în UE sau fără drept de şedere în UE. Pentru un salariat apatrid fără drept de şedere în UE trebuie înregistrate şi detaliile aferente unui salariat cu cetăţenie non UE.

– Cetăţenia unui salariat se va înregistra la nivel de ţară de apartenenţă – Începând cu versiunea curentă, cetăţenia unui salariat se va selecta direct la nivel de ţară de apartenenţă, asocierea categoriei (România, UE sau non-UE) făcându-se pe baza informaţiei privind ţara. Astfel, la completarea cetăţeniei salariatului, se va prezenta pentru selectare întregul nomenclator de naţionalităţi, cu valoarea „România” preselectată.

– Un salariat român se va putea înregistra şi cu act de identitate: alt tip de act identitate românesc – Pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care lucrează pentru un angajator român fără a avea un domiciliu pe teritoriul României, a fost adăugat ca element de identificare alt tip de act identitate românesc.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Pentru un salariat, trebuie precizată ţara de domiciliu / reşedinţă – Începând cu versiunea curentă, trebuie precizata tara de domiciliu / reşedinţă a salariatului. Pentru selectarea tarii de domiciliu / reşedinţă, se va prezenta întregul nomenclator de naţionalităţi, cu valoarea „România” preselectată.

– Radiere salariat – Începand cu versiunea curentă, un salariat se poate radia. Radierea reprezintă ştergerea logică a unui salariat înregistrat eronat pentru un angajator. Un salariat se poate radia: dacă nu are înregistrat niciun contract sau dacă toate contractele sale au fost în prealabil radiate.

– Radiere contract – Începând cu versiunea curentă, un contract se poate radia. Radierea reprezintă ştergerea logică a unui contract înregistrat eronat pentru un salariat. Un contract se poate radia indiferent de starea în care se află.

– Nomenclator temeiuri de suspendare – Nomenclatorul temeiuri de suspendare a fost modificat (adaugări temeiuri, redenumiri temeiuri, temeiuri care au devenit invalide).

– Nomenclator temeiuri de încetare – Nomenclatorul temeiuri de încetare a fost modificat (adaugări temeiuri, redenumiri temeiuri).

– Prelungire detaşare – Introducere funcţionalitate, pentru a permite prelungirea detaşării, după perioada iniţială de cel mult un an, cu câte 6 luni.

– Corecţie reactivare – Introducere funcţionalitate de corectare reactivare.

– Transfer contracte – Integrarea funcţionalităţii de transfer de întreprindere în condiţiile Legii nr. 67/2006.

– Schimbare loc de muncă – Schimbare loc de muncă la o altă entitate a angajatorului, cu o identitate fiscală diferită.

– Schimbare gestiune registru – Schimbarea unei entităţi a unei organizaţii care gestionează datele de registru privind unul sau mai multe contracte cu o altă entitate a aceleiaşi organizaţii.

Specificaţiile tehnice ale registrului conform Hotărârii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt modificate prevederile Hotărârii de Guvern nr. 500/2011.

Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor specificaţiile tehnice actualizate de completare a registrului general de evidenţă a salariaţilor aferente versiunii 6.0.4 a sistemului. Specificaţiile tehnice se adresează cu precădere angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor, altele decât Revisal, şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, precum şi regulile de completare aferente fiecărui element:
– specificaţii tehnice versiune revizuită (12.04.2016) (format .pdf – Portable Document Format)
reguli de completare versiune revizuită (12.04.2016) (arhivat în format .zip – 4 fişiere .xsd – XML Schema Definition)

Atenţie! Începând cu data de 17 aprilie 2016, pentru depunerea registrului ce conţine salariaţi sau contracte ce se află într-una din situaţiile de mai jos, este necesară instalarea versiunii 6.0.4 a aplicaţiei Revisal sau actualizarea aplicaţiei proprii de gestiune a salariaţilor conform specificaţiilor tehnice revizuite la data 15.03.2016:

1. Salariaţi cu cetăţenia într-una din ţările Croaţia, Elveţia, Islanda, Lichtenstein sau Norvegia;
2. Contracte de muncă aflate în starea „Suspendat” pentru unul dintre temeiurile eliminate din nomenclatorul privind temeiurile legale de suspendare: „concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani” (Art51Alin1LiteraB) sau „pe durata detaşării” (Art52Alin1LiteraD)

Până la conformarea integrală cu specificaţiile tehnice revizuite la data 15.03.2016, angajatorii care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi care, în registrul pe care îl generează, au înregistrate situaţii de tipul celor de mai sus, vor opera, în versiunea actuală a soluţiei proprii, următoarele modificări:

1. Actualizarea nomenclatorului privind naţionalităţile, conform anexei nr. 2 din specificaţiile tehnice aferente versiunii 6.0.4 a aplicaţiei Revisal, prin asocierea, pentru ţările menţionate la punctul (1), a cetăţeniei UESEE în loc de Alta; 2. Anularea suspendărilor pentru temeiurile specificate la punctul (2), astfel încât, contractele afectate să revină la starea anterioară suspendării – activ sau detaşat, după caz.

Pentru suport tehnic şi sugestii referitoare la registrul în format electronic, Inspecţia Muncii vă pune la dispoziţie adresa de e-mail: [email protected]

Sursa (cu multumiri) – ITM Harghita


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

5 COMENTARII

  1. Sa inteleg ca REVISALUL a fost in sfarsit actualizat !!!!
    Sa spun pe de alta parte „DUPA LUPTE SECULARE …” care au durat in cazul meu si a unor colege 8 ani de cand am fost eliminate ca meserie din cadrul laboratorului in care muncim (Legea 17/2008 si Legea-cadru 284/2010) o sa fie recunoscuta meseria noastra !!!!!!
    Sper ca macar din 1 mai sa putem fi trecute conform muncii pe care oprestam !!!!!!!!

  2. Cum se face transferul unui contract de la o intreprindere la alta ,administratorul fiind acelasi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura