Declarația 205 – care este termenul limita de depunere în anul 2016 (precizări utile)

2
312

ANAF informează contribuabilii că Instrucţiunile de completare şi de depunere a formularului 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit”, au fost aprobate de Ordinul A.N.A.F. nr.3605/2015 .

Astfel – declaraţia se completează şi se depune anual:

a) până în 29 februarie inclusiv a anului 2016 pentru anul 2015;

UPDATE – Declarația 205 – info termen limită de depunere în anul 2017 (precizări utile și gratuite) – click aici

b) ori de câte ori plătitorul de venit constată erori în declaraţia depusă anterior, acesta completează şi depune o declaraţie rectificativă, situaţie în care se va înscrie „X” în căsuţa prevăzută în acest scop.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Declaraţia rectificativă se întocmeşte pe tipuri de venit şi va cuprinde numai poziţiile corectate, declarate eronat în declaraţia iniţială, sau poziţiile care, în mod eronat, nu au fost cuprinse în declaraţia iniţială.

ALTE RESURSE:

– Declaraţia 205 – PDF inteligent nou 2016 (pentru raportare venituri 2015) – CLICK AICI
– Declarația/Formularul 205 – se depune și pentru venituri din salarii în 2016 (pentru salarii perioada 2015) – CLICK AICI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.