AcasăReglementari contabileULTIMA ORA - puteți trimite prin posta, fax sau e-mail notificarea privind...

ULTIMA ORA – puteți trimite prin posta, fax sau e-mail notificarea privind constituirea registrului de bani personali (oficial)

In vederea aplicarii unitare a dispozitiilor Ordinului ministrului finantelor publice nr. 513/2015 pentru aprobarea modelului si continutului registrului de bani personali, precum si a procedurii de inregistrare a acestuia Ia organul fiscal, ANAF precizeaza urmatoarele:

– Operatorii economici utilizatori ai aparatelor de marcat electronice fiscale au obligatia constituirii registrului de bani personali prevazut Ia art. 4 alin. (12) lit. i) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.

– Operatorul economic notifica organul fiscal competent de administrare constituirea registrului de bani personali, precizand data deschiderii acestuia si numarul de pagini, conform numerotarii acestora, in termen de 5 zile lucratoare de la data publicarii Ordinului ministrului finantelor publice nr.513 – 30 aprilie 2015.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Notificarea nu impune prezenta reprezentantului operatorului economic Ia organul fiscal, aceasta putand fi facuta prin posta, fax sau e-mail (notificarea scanata), cu conditia pastrarii dovezii expedierii acesteia si nu este necesara prezentarea registrului cu ocazia notificarii.

PENTRU SIGURANTA DEPUNERII – RECOMANDAM CONTACTAREA DGRFP/AJFP LOCALE PENTRU A LUA NUMERELE DE FAX PE CARE SE POATE TRIMITE NOTIFICAREA, PRECUM SI ADRESELE DE E-MAIL (n.r.).

– Paginile registrului de bani personali se numeroteaza in ordine crescatoare si se semneaza pe ultima pagina de catre administratorul operatorului economic sau de catre persoana imputernicita de acesta.

TOATE DOCUMENTELE DE CARE AI NEVOIE PENTRU ALINIEREA LA CELE PRECIZATE IN PREZENTUL ARTICOL – CLICK AICI

– Operatorul economic care are organizate puncte de lucru de Ia care efectueaza livrari/prestari de servicii pentru care utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale, va notifica organul fiscal Ia care este inregistrat ca platitor de impozite si taxe.

– In situatia in care operatorul economic are mai multe puncte de lucru, poate depune o singura notificare Ia organul fiscal Ia care este inregistrat ca platitor de impozite si taxe in care sa precizeze pentru fiecare punct de lucru data deschiderii registrului de bani personali si numarul de pagini.

Organul fiscal inregistreaza intr-o evidenta proprie, tinuta Ia nivelul fiecarui contribuabil, registrele de bani personali notificate ca fiind constituite.

Sursa (cu multumiri pentru posibilitatea preluarii) – DGRFP Iasi
Vazuta initial pe – Contabili pe Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!