Neemiterea bonului fiscal = Suspendarea activităţii si Sigilarea spaţiului (comunicat ANAF)

3
286

Potrivit antifrauda.ro – in 1 martie 2015 intră în vigoare procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe întreaga perioadă a suspendării, dispusă în cazul în care inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală constată încălcarea următoarelor obligaţii legale:

ATENTIE MARE – OMFP 218/2015 – procedura de sigilare a unității operatorului economic daca nu se emite bon fiscal – CLICK AICI

– dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziţionate doar de la distribuitori autorizaţi sau unităţi acreditate;
– utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale;
– emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realităţii;
– întocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase în/din sertarul casei de marcat.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Reamintim că noile sancţiuni prevăzute de lege pentru încălcarea acestor obligaţii sunt amenda contravenţională de la 10.000 lei la 15.000 lei şi suspendarea activităţii operatorului economic în punctul de lucru pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 luni; de asemenea dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deţinute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanţe, acestea se confiscă şi se dispune amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei.

PENTRU A DESCARCA NOUL ANUNT OBLIGATORIU – DE AFISAT DUPA 01.03.2015 (LISTARE COLOR) – CLICK AICI

La data suspendării unitatea este sigilată de echipa de control şi se afişează la loc vizibil un anunţ cu textul: „Activitate suspendată de Antifraudă – ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”, iar pe durata suspendării unitatea rămâne sigilată. Este important de menţionat că plângerea nu mai suspendă executarea sancţiunilor dispuse pentru sancţionarea abaterilor menţionate, iar ruperea sigiliului constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de până la un an.

anaf

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală va continua să verifice modul de respectare a obligaţiilor legale de utilizare a aparatele de marcat electronice fiscale, în scopul îmbunătăţirii conformării fiscale voluntare şi prevenirii evaziunii fiscale în domeniul livrărilor cu amănuntul şi a prestărilor de servicii efectuate direct către cumpărători.

Sursa – Contabili pe Facebook

Articolul precedentDeclarația 112 – versiune noua a PDF-ului inteligent (incepand de azi)
Articolul următorSinteza saptamanii 23.02.2015 – 27.02.2015 – reglementari contabile noi, afise noi pentru magazine, etc.

3 COMENTARII

  1. domnul ponta! a-ti lasat spaga la ospatarul care va servit la clubul din dubai sau a platit chitrosul de sebi ghita? nu am auzit sa se duca antifrauda la cluburile din dubai sau alte orase din Europa .rusine pentru abuzurile pe care le fac zapcii pe care ii pastoriti..noi emitem bonuri fiscale spaga lucratorilor nu este normal sa ne inchideti locatiile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.