C.F.P. in 2015 – informatii cu privire la inscrierile in Revisal, legislatia incidenta, etc.

0
149

Dupa cum cunoasteti, potrivit prevederilor art.3, alin.(2), lit. hperioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca – cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se opereaza in REGES.

In situatia CFP, in functie de numarul de zile acordate, in limita celor prevazute in Regulamentul de Ordine Interioara a Societatii, angajatorul emite decizia de suspendare in baza art. 54 din Codul Muncii, iar in termen de 20 zile lucratoare de la data suspendarii, opereaza in REGES modificarea intervenita, asa cum prevede art. 4, alin.(1), lit. c din H.G nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor;

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Daca un angajat care are contractul de munca suspendat si salariul minim pe economie se modifica in baza unui act normativ oficial – fiind un contract individual de munca suspendat, sunt suspendate toate drepturile, este suspendarea operata in REGES, nu puteti interveni asupra lui. In momentul in care salariatul incepe lucru, incetati suspendarea, operati modificarea cu data producerii efectelor data de la care decurge majorarea.

In situatia absentelor nemotivate contractul individual de munca poate fi suspendat, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca, precum si prin Regulamentul de Ordine Interioara, asa cum prevede art. 51, alin.(2) din Codul Muncii – republicat.

Sursa – ITM Gorj (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii)

Articolul precedentDeclaraţia 101 – PDF inteligent actualizat azi, 26.02.2015
Articolul următorDeclarația 112 – versiune noua a PDF-ului inteligent (incepand de azi)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.