AcasăIntracomunitareModificări în Declarația Statistică Intrastat 2015 - info oficial

Modificări în Declarația Statistică Intrastat 2015 – info oficial

Potrivut comunicatului oficial de pe site-ul – intrastat.ro – principalele modificari ale sistemului statistic Intrastat, aplicabile incepand cu luna de referinta ianuarie 2015, sunt:

– Colectarea de informatii noi in declaratia statistica Intrastat – fluxul expedieri intracomunitare:

1. Codul de identificare fiscala al partenerului comercial din Uniunea Europeana catre care sunt expediate fizic bunurile si
2. Tara de origine pentru expedierile intracomunitare Aceste informatii vor fi declarate NUMAI pentru fluxul de expedieri intracomunitare de bunuri, restul campurilor ramanand neschimbate fata de versiunile precedente ale aplicatiilor IT de colectare.

Informatii suplimentare sunt prezentate in Normele de completare a declaratiei statistice Intrastat (Ordinul Presedintelui INS nr. 569 din 11.11.2014 – Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 854/24.11.2014).

Modificare Nomenclator Combinat: versiunea 2015 a Nomenclatorului Combinat va contine 21 de coduri noi la nivel de 8 cifre in timp ce 14 coduri la nivel de 8 cifre au fost eliminate fata de versiunea 2014.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Utilizarea codurilor de natura tranzactiei in cazul prelucrarii bunurilor: sub codul de natura tranzactiei 5 vor fi incluse si retururile de bunuri care nu au fost supuse procesului de prelucrare si care sunt returnate proprietarului (bunuri care initial au fost introduse pe codul de natura tranzactiei 4).

Aplicatiile Intrastat online si offline de colectare vor fi modificate in consecinta si vor fi disponibile pe site-ul www.intrastat.ro incepand cu 1 februarie 2015.

IN ATENTIA operatorilor economici care utilizeaza aplicatii software proprii pentru generarea declaratiei Intrastat in formatul acceptat de INS (.XML) – este necesara actualizarea acestor aplicatii pentru adaugarea in formatul .XML a celor doua campuri noi, NUMAI pentru fluxul expedieri intracomunitare.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne scrieti la adresa de email [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!