IMPORTANT – Coeficienții pentru indexare salariu minim 2015 nu se mai aplica (studii superioare, etc.)

4
475

Urmare a publicării Hotărârii Guvernului Romaniei numarul 1091/10.12.2014 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată – text integral – in Monitorul Oficial numarul 902/11.12.2014, exista (ca la fiecare marire de salariu minim), multe intrebari cu privire la faptul – daca se mai aplica sa nu vechii coeficienti de salarizare, 1, 1,2, 2, etc .

Dat fiind aceste intrebari, ne-am gandit sa clarificam si in acest an problema, drept pentru care va precizam ca – urmare a neexistentei unui Contractul colectiv de muncă la nivel naţional:

VECHII COEFICIENTI NU MAI AU BAZA LEGALA

IN CONCLUZIE – coeficientii de salarizare aplicati in functie de studii si calificare, pentru personalul incadrat, nu se mai aplica. Daca gresim cu ceva, va rugam sa ne corectati.

IMPORTANT :

NU UITATI SA FACETI – Decizie marire salariu minim angajati – incepand cu 01.01.2015 (model colectiv – orientativ) click aici
ATENȚIE – nu uitați de operarea în Revisal a creșterii salariului minim pe economie începând cu 01.01.2015

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

PS – Nu exista coeficienti de salarizare care sa se aplice la nivel national. Singurii coeficienti de salarizare care pot exista sunt cei prevazuti in contractele colective de munca semnate la nivel de unitati, grupuri de unitati sau sectoare de activitate (via prieteni – la comentarii)

Articolul precedentModificări legislative potrivit OUG nr. 80/2014 la Titlul VII „Accize și alte taxe speciale” – tabel comparativ
Articolul următorSinteza saptamanii 05.01.2015 – 09.01.2015 – primele stiri contabil-fiscale (multe modificari, dar si resurse utile)

4 COMENTARII

 1. Ca si anul trecut, va spun parerea mea:
  As inlocui formularea “nu se mai aplica” – care se poate interpreta ca o interdictie categorica – cu urmatoarea formulare:
  “Nu exista coeficienti de salarizare care sa se aplice la nivel national
  Singurii coeficienti de salarizare care pot exista sunt cei prevazuti in contractele colective de munca semnate la nivel de unitati, grupuri de unitati sau sectoare de activitate.”

 2. Buna ziua, sunt angajat contractual la primarie, deci bugetar. Salariul de baza potrivit incadrarii este de 954 lei.
  Incepand din ianuarie 2015, si septembrie 2015 cand salariul minim garantat a crescut la 975, respectiv 1050 lei, slaraiul meu de baza potrivit incadrarii ar fi trebuit majorat?
  Un nou angajat ara salar baza potrivit incadrarii 1050 lei.

  Am dreptul la aceasta majorare sau nu?
  Cu stima:Sandor Edit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.