AcasăReglementari contabileImpozitarea veniturilor din închirierea camerelor în scop turistic - info oficial (nov....

Impozitarea veniturilor din închirierea camerelor în scop turistic – info oficial (nov. 2014)

Contribuabilii, persoane fizice care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinte proprietate personală având o capacitate de cazare între una si 5 camere inclusiv, datorează un impozit pe venit stabilit ca normă anuală de venit.

Norma anuală de venit corespunzătoare unei camere de închiriat se determină de directiile generale regionale ale finantelor publice si a municipiului Bucuresti, după caz, pe baza criteriilor stabilite prin ordin comun al ministrului dezvoltării regionale si turismului si al ministrului finantelor publice si a propunerilor Ministerului Dezvoltării Regionale si Turismului privind nivelul normelor anuale de venit.

Propunerile privind nivelul normelor anuale de venit se transmit anual de către Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului, în cursul trimestrului IV, dar nu mai târziu de data de 30 noiembrie a anului anterior celui în care urmează a se aplica normele anuale de venit, Ministerului Finantelor Publice.

Directiile generale regionale ale finantelor publice si a municipiului Bucuresti, după caz, au obligatia publicării anuale a normelor anuale de venit, în cursul trimestrului IV al anului anterior celui în care urmează a se aplica.

UTIL – Tratament fiscal activitati de turism in locuite proprietate personala – info oficial – CLICK AICI

Documentatie

Contribuabilii care desfăsoară activităti de închiriere de camere în scop turistic, au obligatia de a depune la organul fiscal competent formularul 220 „Declaratie privind venitul estimat/norma de venit” si vor completa anexa la declaratie „Fisa capacitătii de cazare” cu informatiile necesare în vederea stabilirii impozitului anual datorat, până la data de 31 ianuarie inclusiv, în cazul contribuabililor care au desfăsurat activitate si în anul precedent, respectiv în termen de 15 zile de la începerea activitătii, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal.

Important! Contribuabilii care depun declaratii de venit estimat în lunile noiembrie si decembrie au obligatia să depună formularul 200 până la 25 mai a anului următor, celui de realizare a venitului.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În cazul în care în cursul anului, contribuabilii care desfăsoară activităti de închiriere de camere în scop turistic situate în locuinte proprietate personală depăsesc capacitatea de cazare de 5 camere, au obligatia ca în termen de 15 zile de la producerea evenimentului să depună formularul 220 pentru determinarea venitului în sistem real.

Termene de plată

Impozitul anual datorat se calculează prin aplicarea cotei de 16% asupra normei anuale de venit, impozitul fiind final. Impozitul se virează la bugetul de stat în două transe egale: 50% până la 25 iulie inclusiv si 25 noiembrie inclusiv.

Pentru declaratiile privind venitul estimat/norma de venit depuse în luna noiembrie sau decembrie, impozitul anual datorat se stabileste prin decizie de impunere anuală, pe baza declaratiei privind venitul estimat/norma de venit si se plăteste în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere.

Sursa (cu multumiri) – AJFP Valcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!