AcasăReglementari contabilePersoane fizice care sosesc/pleacă, în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în...

Persoane fizice care sosesc/pleacă, în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile – info

Cine completează chestionarele pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea în România ?

Reamintim persoanelor fizice care sosesc în România şi au o şedere în statul roman o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat, că au obligaţia completării formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România” .

Nu au obligaţia completării formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România” cetăţenii străini cu statut diplomatic sau consular în România, cetăţenii străini care sunt funcţionari ori angajaţi ai unui organism internaţional şi interguvernamental înregistrat în România, cetăţenii străini care sunt funcţionari sau angajaţi ai unui stat străin în România, membrii familiilor acestora, cu respectarea regulilor generale ale dreptului internaţional sau a prevederilor acordurilor speciale la care România este parte.

Cine completează chestionarele pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la plecarea din România ?

Reamintim următoarelor persoane fizice care pleacă din România că au obligaţia completării formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”:

– Persoanele fizice rezidente în România care pleacă din ţara noastră şi care vor avea o şedere în străinătate mai mare de 183 de zile într-un an calendaristic.
– Persoanele fizice nerezidente care au avut obligaţia completării formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”, care pleacă din ţara noastră şi care vor avea o şedere în străinătate mai mare de 183 de zile într-un an calendaristic.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Care este termenul de depunere a chestionarelor şi organul fiscal competent la care se depun acestea?

– Chestionarele pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea în România, vor fi înregistrate de persoanele fizice în cauză, personal sau prin împuternicit, în 30 de zile de la împlinirea termenului de 183 de zile de prezenţă în România, la autoritatea fiscală competentă în a cărei rază teritorială persoanele fizice îşi au domiciliul, potrivit legii.
– Chestionarele pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la plecarea din România, vor fi înregistrate de persoanele fizice în cauză, cu 30 de zile înaintea plecării din România la autoritatea fiscală competentă în a cărei rază teritorială persoanele fizice îşi au domiciliul, potrivit legii.
www.anaf.ro

Cum se difuzează şi cum se depun chestionarele pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice care sosesc/pleacă, în/din România?

Chestionarele pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea/plecarea, în/din România se difuzează gratuit de către unităţile fiscale sau se pot descărca de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro – Asistenţă contribuabili – Persoane juridice – Legislaţie – Formulare fiscale şi ghid de completare – formulare fiscale fără număr.

Chestionarele pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea/plecarea, în/din România se depun în format hârtie direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire.

ATENŢIE !

Orice schimbare apărută, care poate aduce modificări în ceea ce priveşte rezidenţa fiscală, trebuie adusă la cunoştinţa organului fiscal de către persoana fizică în cauză.

Temei legal – O.M.F.P. nr.74/23.01.2012 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenţa fiscală în România a persoanelor fizice, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.73/30.01.2012

Sursa (cu multumiri) – DGRFP Galati

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!