Noi prevederi legale referitoare la regimul juridic al contravențiilor (info oficial)

0
121

Pe aceasta cale va informam că, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 682/18.09.2014, a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.234/2014 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 3/2014.

În vederea aplicării unitare a prevederilor art. 8 alin. (3) si (4) coroborate cu dispozitiile art. 25, 28 si 39 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările si completările ulterioare, Comisia fiscală centrală a adoptat solutiile de mai jos.

1. Cazul în care amenda se achită înainte de data începerii executării silite

Din momentul comunicării/înmânării procesului-verbal de contraventie până la data comunicării somatiei de plată contravenientului, amenda încasată se face venit la bugetul local la care s-a efectuat plata de către contravenient, indiferent de faptul că suma datorată a fost achitată în termenul de 48 de ore/două zile lucrătoare, după caz, sau după acest termen, ori de faptul că în această perioadă amenda a fost plătită integral sau partial.

În situatia în care, desi persoana fizică sau juridică a achitat amenda contraventională la bugetul local al unei unităti administrativ-teritoriale, alta decât cea de domiciliu, iar organul din care face parte agentul constatator a comunicat, din oficiu, procesul-verbal de constatare a contraventiei organelor de specialitate ale unitătilor administrativ-teritoriale în a căror rază teritorială domiciliază contravenientul persoană fizică sau, după caz, îsi are domiciliul fiscal contravenientul persoană juridică, contravaloarea amenzii încasate constituie venit la bugetul local al unitătii administrativ-teritoriale unde s-a efectuat plata acesteia.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În acest caz, organul fiscal de domiciliu încetează executarea silită si întocmeste borderoul de debite-scăderi, prin care se dă la scădere debitul înregistrat.

2. Cazul în care amenda se achită după data începerii executării silite

În situatia în care amenda nu a fost achitată sau nu a fost achitată integral înainte de începerea executării silite prin comunicarea somatiei, suma plătită de contravenient după această dată cu titlu de amendă sau încasată de organul fiscal în procedura de executare silită, se face venit la bugetul local al unitătii administrativ-teritoriale în care domiciliază contravenientul.

Sursa – cu multumiri – AJFP Valcea

Articolul precedentProces-Verbal pentru scoatere din arhiva documente financiar-contabile (model util)
Articolul următorDeclaratii fiscale cu termen limita de depunere 25.10.2014 – util

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.