AcasăDeclaratii fiscaleTermen de plată in 25.09.2014 - pentru tranşa a II-a din impozitul...

Termen de plată in 25.09.2014 – pentru tranşa a II-a din impozitul pe construcţii speciale

ANAF reaminteşte că, până la 25 septembrie 2014, contribuabilii au obligatia plătii celei de-a doua rate a impozitului pe constructii speciale, reglementat începând cu 1 ianuarie 2014 printr-o modificare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, aprobată prin Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 102/2013 .

Impozitul pe constructii este datorat de persoanele juridice române (cu exceptia institutiilor publice, institutelor nationale de cercetare-dezvoltare şi persoanelor juridice fără scop patrimonial), persoanele juridice străine cu sedii permanente în România şi persoanele juridice cu sediu social în România înfiintate potrivit legislatiei europene.

Acesta se calculează prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii constructiilor prevăzute la Grupa 1 din Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004“Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de functionare a mijloacelor fixe”, existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, din care se scade:

– valoarea clădirilor, inclusiv valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clădirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosintă, pentru care se datorează impozit pe clădiri, potrivit prevederilor Titlului IX din Codul Fiscal, de către contribuabil sau proprietar, după caz;
– valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru constructiile aflate sau care urmează să fie trecute în proprietatea statului sau a unitătilor administrativ-teritoriale;
– valoarea constructiilor din subgrupa 1.2.9. „Terase pe arabil, plantatii pomicole şi viticole” din Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Cheltuiala cu impozitul calculat potrivit alin. (1) este cheltuială deductibilă la stabilirea profitului impozabil reglementat de Titlul II din Codul Fiscal.

Impozitul pe constructii se declară prin formularul 100 „Declaratie privind obligatiile de plată la bugetul de stat”, care se completează cu ajutorul programului de asistentă disponibil pe portalul ANAF, www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/ Descărcare declaratii.

Formularul 100 se depune la organul fiscal în raza căruia contribuabilul are domiciliul fiscal, fie pe suport CD, însotit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat, fie prin mijloace electronice de transmitere la distantă.

Declarația 100 – actualizare la PDF-ul inteligent (vers. 2.0.0 din 08.08.2014) – detalii si fisier aici

Sursa (cu multumiri) – AJFP Valcea si DGRFP Braila

1 COMENTARIU

  1. se mai depune din nou declaratia 100 cu impozitul pe constructii? sau acum doar se face plata- transa II -a ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!