Documente necesare depunerii la ITM de către organizaţiile sindicale în vederea obţinerii reprezentativităţii

0
294

Potrivit art. 51 alin. (2) din Legea nr. 62/ 2011 – privind dialogul social , republicata, indeplinirea de catre organizatiile sindicale a conditiilor de reprezentativitate se constanta, la cererea acestora, de catre instanta care le-a acordat personalitatea juridica, prin depunerea la instanta a documentatiei prevazute la art. 52 din acelasi normativ.

Potrivit art. 52 litera C) din Legea nr. 62/2011 , republicata, dovada indeplinirii, conditiilor de reprezentativitate la nivel de unitate , se face astfel:

– copie a hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile de dobândire a personalităţii juridice de către sindicat şi a ultimei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile de modificare a statutului şi/sau componenţei organului executiv de conducere;
– declaraţie semnată de reprezentantul legal al sindicatului privind numărul total de membri;
– dovadă privind numărul de angajaţi din unitate, eliberată de angajator;
– dovada depunerii la inspectoratul territorial de munca a unei copii a dosarului de reprezentativitate.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Conform art. 53 alin. 3), anterior depunerii dosarului pentru obtinerea reprezentativitatii la judecatorie, sindicatele vor depune o copie scrisa si una in format electronic a respectivului dosar la inspectoratul territorial de munca, care o va inregistra si va emite dovada in acest sens (dovezi de depunere a actelor enumerate in lege in vederea obtinerii reprezentativitatii).

Pentru emiterea dovezii de reprezentativitate nu se percep taxe.

UTIL – Documente necesare înregistrării C.C.M. – comunicat oficial ITM – CLICK AICI

Sursa – ITM Ialomita

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.