AcasăCodul munciiDocumente necesare depunerii la ITM de către organizaţiile sindicale în vederea obţinerii...

Documente necesare depunerii la ITM de către organizaţiile sindicale în vederea obţinerii reprezentativităţii

Potrivit art. 51 alin. (2) din Legea nr. 62/ 2011 – privind dialogul social , republicata, indeplinirea de catre organizatiile sindicale a conditiilor de reprezentativitate se constanta, la cererea acestora, de catre instanta care le-a acordat personalitatea juridica, prin depunerea la instanta a documentatiei prevazute la art. 52 din acelasi normativ.

Potrivit art. 52 litera C) din Legea nr. 62/2011 , republicata, dovada indeplinirii, conditiilor de reprezentativitate la nivel de unitate , se face astfel:

– copie a hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile de dobândire a personalităţii juridice de către sindicat şi a ultimei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile de modificare a statutului şi/sau componenţei organului executiv de conducere;
– declaraţie semnată de reprezentantul legal al sindicatului privind numărul total de membri;
– dovadă privind numărul de angajaţi din unitate, eliberată de angajator;
– dovada depunerii la inspectoratul territorial de munca a unei copii a dosarului de reprezentativitate.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Conform art. 53 alin. 3), anterior depunerii dosarului pentru obtinerea reprezentativitatii la judecatorie, sindicatele vor depune o copie scrisa si una in format electronic a respectivului dosar la inspectoratul territorial de munca, care o va inregistra si va emite dovada in acest sens (dovezi de depunere a actelor enumerate in lege in vederea obtinerii reprezentativitatii).

Pentru emiterea dovezii de reprezentativitate nu se percep taxe.

UTIL – Documente necesare înregistrării C.C.M. – comunicat oficial ITM – CLICK AICI

Sursa – ITM Ialomita

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!