AcasăNewsProiect MFP - norme privind reflectarea în contabilitate a principalelor operaţiuni de...

Proiect MFP – norme privind reflectarea în contabilitate a principalelor operaţiuni de fuziune, divizare, dizolvare şi lichidare a societăţilor, precum şi de retragere sau excludere a unor asociaţi

Pe site-ul oficial al MFP a fost publicat (în data de 05.06.2014) un proiect de Ordin al ministrului Finanţelor Publice pentru aprobarea Normelor metodologice privind reflectarea în contabilitate a principalelor operaţiuni de fuziune, divizare, dizolvare şi lichidare a societăţilor, precum şi de retragere sau excludere a unor asociaţi din cadrul societăţilor.

Proiectul de Ordin actualizează şi pune în concordanţă normele metodologice cu modificările legislaţiei din domeniile juridic, contabil şi fiscal referitoare la operaţiunile de fuziune, divizare, dizolvare şi lichidare a societăţilor, precum şi de retragere sau excludere a unor asociaţi din cadrul societăţilor. Acest proiect cuprinde numai prevederi referitoare la modul de contabilizare a operaţiunilor de fuziune, divizare, lichidare a societăţilor, de retragere sau excludere a unor asociaţi din cadrul societăţilor, nu şi prevederi de natură fiscală.

La intrarea în vigoare a acestui proiect de ordin se va abroga Ordinul ministrului finanţelor publice nr.1376/2004.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Proiectul de ordin MFP a făcut obiectul unor consultări repetate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai asociaţiilor profesionale (Uniunea Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România), precum şi cu cei ai mediului academic.

MFP va analiza toate observaţiile şi propunerile care vor fi înaintate pe marginea proiectului de Ordin de ministru, în procesul de consultare publică.

DETALII SUPLIMENTARE DESPRE PROIECTAICI

Sursa – mfinante.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!