Proiect nou postat de MFP – cu privire la modificarea şi completarea „Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal”

0
162

Ministerul Finanţelor Publice a pus în dezbatere publică pe site-ul ministerului, la rubrica Transparenţă decizională, Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004 .

Acest proiect de act normativ propune clarificări ale modului de aplicare a reglementărilor din Codul fiscal privind neimpozitarea profitului reinvestit şi clarifică modul de determinare a bazei impozabile a impozitului pe construcţii.

Pentru o mai bună înţelegere a modalităţii de calcul a profitului reinvestit pentru contribuabilii care aplică pentru această facilitate fiscală, acest proiect conţine exemple de calcul.

În ceea ce priveşte impozitul pe construcţii, se propun clarificări luând în considerare situaţiile de aplicare a impozitului pe clădiri, întrucât impozitul pe construcţii nu se aplică clădirilor pentru care se datorează impozit pe clădiri. De asemenea, se aduc clarificări pentru construcţiile care sunt reflectate în afara bilanţului.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Tot în acest proiect se regăsesc propuneri de modificări ale normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal care vizează condiţiile de autorizare a antrepozitelor fiscale care livrează combustibili în regim de scutire de acciză pentru nave şi aeronave.

De asemenea, se aduc unele clarificări privind posibilitatea marcării şi colorării motorinei care este scutită de la plata accizei, carburant utilizat pentru alimentarea navelor în alt stat membru sau în afara UE.

PENTRU A CONSULTA PROIECTUL – CLICK AICI (GRUP FACEBOOK) SAU CLICK AICI

Articolul precedentRaport/Atestare expert contabil cu observații (dezacord, incertitudine) – pentru bilanț la 31.12.2013
Articolul următorSistemul TVA la încasare (2014) – opţiunea pentru aplicarea acestuia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.