AcasăProfit / venitTratamentul fiscal al valorii ramase neamortizate a investitiilor - speta oficiala ANAF

Tratamentul fiscal al valorii ramase neamortizate a investitiilor – speta oficiala ANAF

Intrebare

Care este tratamentul fiscal al valorii ramase neamortizate a investitiilor efectuate la mijloacele fixe inchiriate, concesionate sau luate in locatie de gestiune, in situatia in care contractele se reziliaza inainte de termen?

Raspuns

In conformitate cu prevederile art.24 alin.(3) lit.a) din Codul fiscal sunt considerate mijloace fixe amortizabile si investitiile la mijloacele fixe care fac obiectul unor contracte de inchiriere, concesiune, locatie de gestiune. Cheltuielile cu investitiile efectuate la mijloacele fixe inchiriate se recupereaza de cel care a efectuat investitia, conform alineatului (11) al aceluiasi articol, pe perioada contractului sau pe durata normala de utilizare de asemenea,, dupa caz.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

In situatia in care contractele se reziliaza inainte de termen, potrivit punctului 71^8 din Hotararea Guvernului nr. 50/2012 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, dat in aplicarea prevederilor art.24 din Codul fiscal, valoarea ramasa a investitiilor efectuate la mijloacele fixe inchiriate, concesionate sau luate in locatie de gestiune, repprezinta cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil, daca nu au fost valorificate prin vanzare sau casare.

Baza legala – Legea nr 571 / 2003 articolul 24 al. 3 lit. a

Sursa – anaf.ro – care precizeaza ca acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!