AcasăSalarizareSituaţia privind locurile de muncă vacante - Anexa nr. 1A s-a modificat...

Situaţia privind locurile de muncă vacante – Anexa nr. 1A s-a modificat (atasat noul model)

Formularul „ Situația privind locurile de muncă vacante” – mai exact „ANEXA Nr. 1A la normele metodologice de aplicare a Legii 76/ 2002” s-a modificat in ultima perioada, lucru aflat de noi in urma discuțiilor cu prieteni care au avut de făcut in ultimele luni noi angajări.

Nu avem inca actul normativ ca a impus modificarea, insa va supunem atentie modelul nou al acesteia.

ATENTIE MARE – O NOUTATE IMPORTANTA INCEPAND CU 2014 O CONSTITUIE FAPTUL CA DUPA DEPUNEREA ANEXEI 1A SI DUPA EFECTUAREA ANAGAJARILOR (INCHEIEREA CIM-URILOR CE AU FOST COMUNICATE ODATA CU DEPUNEREA „SITUATIEI PRIVIND LOCURILE DE MUNCA VACANTE”), ANGAJATORII TREBUIE SA DEPUNA O „COMUNICARE PRIVIND OCUPAREA LOCURILOR DE MUNCĂ DECLARATE VACANTE” – model 2014 aici – (ANEXA NR. 1B LA NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A LEGII 76/ 2002)

PENTRU A DESCARCA MODELUL (2014) AL „SITUATIEI PRIVIND LOCURILE DE MUNCA VACANTE” (SAU ANEXA 1A) – CLICK AICI

Un lucru important pe care trebuie sa il stie orice companie – in conformitate cu HOTĂRÂREA GUVERNULUI nr. 174 din 20 februarie 2002 – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă (publicată în MO nr. 181 din 18 martie 2002) – companiile care intentioneaza sa angajeze personal trebuie sa depuna initial la ghiseele AJOFM judetene – comunicarea locurilor de muncă vacante. ATENTIE – se aplica amenzi pentru neîndeplinirea acestei obligatii.

Prin locuri de muncă vacante se întelege – locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou create. Nu sunt considerate posturi vacante posturile care au fost reînfiinţate după mai puţin de 6 luni de la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu pe motivul reducerii personalului.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!