Restituire accize in cazul transportului rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane si in cazul transportului de persoane – NOU

0
161

Dupa cum stiti, în Monitorul Oficial nr. 241/04.04.2014 a fost publicată Ordonanta de Urgentă a Guvernului nr. 14/2014text integral – pentru completarea art. 176 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu următoarele prevederi:

– Este supusă unui nivel al accizelor diferentiat, stabilit prin diminuarea cu 40 euro/1000 litri, respectiv cu 47,34 euro/tonă, a nivelului standard prevăzut pentru motorină (nivelul standard este de 400,395 euro/1000 litri, respectiv 473,85 euro/tonă), motorina utilizată drept carburant pentru motor în următoarele scopuri:

– transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule destinate exclusiv transportului rutier de mărfuri si cu o greutate brută maximă autorizată de cel putin 7,5 tone;
– transport de persoane, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Reducerea nivelului accizelor se realizează prin restituirea sumelor reprezentând diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat, conform procedurii care se va aproba prin hotărâre a guvernului.

– Măsurile de mai sus se aplică respectând procedurile specifice în domeniul ajutorului de stat, pentru motorina achizitionată după data intrării în vigoare a prezentei OUG si până la data de 31 martie 2019.

Sursa – AJFP Vrancea

Articolul precedentNota explicativa „Anexa 9” – pentru dosar de bilanț la 31.12.2013 pentru ONG (model)
Articolul următorRaport cenzor/cenzori – model pentru bilanț asociații/fundații/federații (ONG-uri) la 31.12.2013

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.