OPANAF 530/2014 – modificare la formularele/declaratiile 221 si 260 (MO 247/2014)

0
190

Prin prezentul articol va informam că a fost aprobat Ordinul presedintelui ANAF nr. 530/2014 (Monitorul Oficial nr. 247 din 07.04.2014) pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările ulterioare.

Principale modificări aduse de actul normativ se referă la:

– includerea în formularul 221 „Declaratie privind veniturile din activităti agricole” a unor informatii privind localitatea în raza căreia se desfăsoară activitatea agricolă, precum si a unei căsute pentru exercitarea de către contribuabili a optiunii privind localitatea/localitătile unde vor beneficia de încadrarea în limitele veniturilor neimpozabile;

Totodată, la formularul 221 a fost prevăzută o anexă care se completează în situatia în care activitatea agricolă se desfăsoară de către un contribuabil pe raza mai multor localităti.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– includerea unor informatii privind localitatea în raza căreia se desfăsoară activitatea agricolă în anexa „Situatie privind modul de stabilire a venitului net pe baza normelor de venit” la formularul 260 „Decizie de impunere privind plătile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurări sociale de sănătate, precum si privind obligatiile de plată cu titlu de contributii de asigurări sociale”;

– modificarea instructiunilor privind completarea formularului 221. Contribuabilii/asocierile fără personalitate juridică care detin suprafete destinate productiei agricole vegetale/animale în localităti diferite, vor completa la sectiunea III „Date pentru stabilirea venitului impozabil” câte un tabel pentru fiecare localitate cu datele referitoare la activitatea desfăsurată.

În situatia în care, tabelele de la sectiunea III „Date pentru stabilirea venitului impozabil” din formular nu sunt suficiente pentru declararea datelor referitoare la toate localitătile pe raza cărora se desfăsoară o activitate agricolă (contribuabilul/ asocierea fără personalitate juridică detine suprafete destinate productiei agricole vegetale/animale în mai mult de patru localităti), contribuabilii/asocierile fără personalitate juridică completează si formularul „Anexa nr….. la Declaratia privind veniturile din activităti agricole impuse pe bază de norme de venit”, care se atasează la declaratie.

Sursa (cu multumiri din partea noastra) – AJFP Vrancea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.