Deducerea cheltuielilor pentru economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ – pentru anul 2013 (oficial)

0
175

Va supunem atentiei un material oficial referitor la deducerea cheltuielilor pentru economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ – pentru anul 2013, material pus la dispozitia contribuabililor recent.

Sursa materialului este AJFP Arges. Speram sa va fie de folos.

Începând cu data de 05.08.2013, prin Ordonanta Guvernului nr. 16/2013, art. I, pct. 5, se abroga articolul 58^1 din Codul fiscal, potrivit caruia contribuabilul poate deduce din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, cheltuielile efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.

La art. II din OG nr. 16/2013 se precizeaza ca : pentru cheltuielile efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii, în conformitate cu prevederile art. 58^1 din Codul fiscal, în perioada 1 ianuarie 2013 si pâna la data abrogarii acestui articol se aplica reglementarile în vigoare la data efectuarii cheltuielilor.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Din veniturile impozabile din salarii obtinute la functia de baza, aferente anului 2013, se deduc cheltuielile efectuate pentru economisirea în system colectiv pentru domeniul locativ, în perioada 1 ianuarie 2013 si pâna la data de 05.08.2013 (data abrogarii art. 58^1 din Codul fiscal), în limita unei sume maxime de 300 lei.

Deducerea acestor cheltuieli se acorda de organul fiscal competent, la solicitarea titularului contractului de economisire si creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Solicitarea deducerii se face de catre titularul contractului de economisire-creditare, prin depunerea formularului 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ”, pâna la data de 25 mai 2014, pentru veniturile aferente anului 2013.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.