AcasăSituatii financiare anualePersoanele juridice aflate în lichidare au obligatia depunerii situatiilor financiare aferente anului...

Persoanele juridice aflate în lichidare au obligatia depunerii situatiilor financiare aferente anului 2013 – pana la 31.03.2014

ANAF reaminteste persoanelor juridice aflate în lichidare că în termen de 90 de zile de la închiderea exercitiului financiar, respectiv luni 31 martie 2014 au obligatia depunerii situatiilor financiare aferente anului 2013.

Situatiile anuale la 31 decembrie se pot depune atât la registratura unitătilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, cât si pe portalul www.e-guvernare.ro, având atasata o semnătură electronică extinsa.

În vederea depunerii situatiilor financiare anuale în format hârtie si în format electronic sau numai în forma electronică, având atasată o semnătura electronic extinsa, se foloseste programul de asistenta pus la dispozitie gratuit de către Ministerul Finantelor Publice pe site-ul ANAF, prin care se generează un fisier de tip PDF, având atasat un fisier xml, care contine datele de identificare a societătii, precum si un fisier cu extensia zip. Fisierul cu extensia zip va contine situatiile financiare anuale si documentele cerute de lege asa cum acestea sunt întocmite de societătile comerciale si scanate, alb-negru, lizibil si cu o rezolutie care sa permită încadrarea în limita a 9,5 MB a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Situatiile financiare anuale încheiate la 31 decembrie trebuie semnate de persoanele abilitate potrivit legii si de către administratorul sau persoana care gestionează entitatea.

De asemenea, situatiile financiare anuale trebuie sa fie însotite de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, si de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile. Situatiile financiare anuale vor fi însotite totodată si de o declaratie scrisă a administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitătii respective prin care îsi asumă răspunderea pentru întocmirea situatiilor financiare anuale si confirmă că:

– politicile contabile utilizate la întocmirea situatiilor financiare anuale sunt în conformitate cu reglementările contabile aplicabile;
– situatiile financiare anuale oferă o imagine fidelă a pozitiei financiare, performantei financiare si a celorlalte informatii referitoare la activitatea desfăsurată;
– persoana juridică îsi desfăsoară activitatea în conditii de continuitate.

Sursa (cu multumiri din partea noastra) – AJFP Vrancea


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

  1. La raportarile anuale pentru firmele aflate in lichidare nu este nevoie sa atasese fisierul cu extensia ZIP

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura