AcasăCodul munciiSolutionare la mesajul de eroare din REVISAL "Data încheierii contractului nu poate...

Solutionare la mesajul de eroare din REVISAL „Data încheierii contractului nu poate fi ulterioară datei consemnării” – oficial

Pe pagina oficiala de Facebook a ITM Harghitalink – institutia a postat o precizare utila cu privire la eroarea apărută în REVISAL – „data încheierii contractului nu poate fi ulterioară datei consemnării” .

In acest sens ITM-ul roaga angajatorii cărora la transmiterile online sau la ghişeul ITM le apare eroarea: „data încheierii contractului nu poate fi ulterioară datei consemnării” să procedeze după cum urmează :

– să efectueze o corecţie a datei consemnării /datei la care produce efecte doar pentru contractele la care apare eroarea ,
– să genereze din nou fişierul .rvs precum şi să-l retransmită online sau la ghişeul ITM.

Conform HG 1105/2011, în registrul de evidenţă al salariaţilor în format electronic se vor trece salariul de bazã lunar BRUT şi sporurile, astfel cum sunt prevãzute în contractul individual de muncã.

ITM menţioneaza că sporurile care nu sunt cuprinse în contractul individual de muncă, nu se vor introduce în aplicaţia Revisal. Este bine ca sporurile să fie introduse în aplicaţia electronică Revisal exact cum sunt trecute în contractul individual de muncă , adică dacă în contractul individual de muncă avem exprimat un spor în procente, în aplicaţia revisal va trebui să-l trecem în procente, dacă este exprimat ca valoare, se va trece şi în revisal ca valoare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Vor exista şi cazuri de excepţie, adică sporuri exprimate în procente, dar care nu se calculează raportate la salariul de bază lunar brut , acelea se recomandă să rămână ca valoare până la apariţia unei alte versiuni care să reglementeze această situaţie.

Data la care se produc efecte – reprezintă data de la care intră în vigoare contractul individual de muncă sau modificările intervenite prin acte adiţionale (în cazul adăugării unui contract nou, această dată este egală cu data începerii activităţii salariatului, în cazul actelor adiţionale această dată este egală cu data de când intră în vigoare modificările intervenite prin actele adiţionale respective)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!