Comunicat oficial MFP cu privire la certificarea D 101 – precizari importante

4
259

Potrivit – AGERPRES – declaraţiile fiscale anuale (D 101) ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de către un consultant fiscal, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea, precizează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ (remis vineri agentiei).

Prevederea, inclusă în Codul de procedură fiscală şi suspendată prin Legea nr. 162/2012, devine aplicabilă ca urmare a încetării suspendării începând cu data de 1 ianuarie 2014.

Pe de altă parte, Codul de procedură fiscală nu prevede posibilitatea respingerii declaraţiei fiscale anuale în situaţia în care aceasta nu a fost certificată de către un consultant fiscal şi, de asemenea, nu prevede nici sancţiuni contravenţionale în caz de nerespectare a acestei obligaţii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Declaraţiile fiscale depuse de contribuabili, chiar necertificate, se înregistrează la registratura organului fiscal, se procesează şi se utilizează pentru toate scopurile fiscale prevăzute de lege, precizează MFP.

Organul fiscal competent, în virtutea rolului său activ prevăzut de art. 7 alin. (1) şi (5) din Codul de procedură fiscală, poate totuşi informa contribuabilii asupra neîndeplinirii obligaţiei de certificare a declaraţiei fiscale în vederea aplicării corecte a prevederilor legislaţiei fiscale.

MFP precizeaza că, prin proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi alte măsuri fiscal-bugetare, publicat şi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, s-a propus, printre altele, abrogarea prevederilor art. 83 alin. (5) din Codul de procedură fiscală.

De asemenea, prin acest proiect de act normativ a fost schimbat conceptul cu privire la certificarea declaraţiilor fiscale astfel că, certificarea declaraţiilor fiscale, inclusiv a declaraţiilor fiscale rectificative, a devenit opţională – se mai spune în comunicatul MFP.

CONCLUZIA – PUTETI DEPUNE FARA PROBLEME ONLINE SAU LA GHISEU – DECLARATIA 101 AFERENTA ANULUI 2013 (n.r).

SursaAGERPRES (agentie careia ii multumim pentur posibilitatea preluarii acestor informatii)

UTILE:

– Informații referitoare la completarea Declarației/Formularului 101 – particularități 2014 (oficial) – click aici
Termene depunere in anul 2014 pentru D 101 „Declaratie privind impozitul pe profit” (pentru anul 2013) – click aici
– Declaratia 101 – cine are obligatia depunerii acesteia pana la 25.02.2014 (info oficial) – click aici
– Declaratia 101 – PDF inteligent negesar generarii (pentru raportare an 2013) – vers. 2.0.1/2014 – click aici

Articolul precedentSinteza saptamanii 17.02.2014 – 21.02.2014 – precizari termene declaratii anuale, articole utile, actualizari aplicatii
Articolul următorModel „Declaratie in conformitate cu prevederile art. 30 din Legea contabilitatii nr. 82/1991” – dosar bilant la 31.12.2013

4 COMENTARII

  1. […] Ca si cu versiunea anterioara, cu ajutorul acestei aplicati (PDF inteligent) putem genera si “Declaraţia privind impozitul pe profit” aferenta lunii ianuarie 2013. Motivele actualizarii aplicatiei au fost: UPDATE – 22.02.2014 – Comunicat oficial MFP cu privire la certificarea D 101 – precizari importante – CLICK AICI […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.